Vegansk sushi
Vegansk sushi er ikke kun velsmagende, men det er også en kreativ måde at udforske og nyde forskellige plantebaserede ingredienser på. Det er en sund og bæredygtig alternativ til traditionel sushi og giver mulighed for at tilpasse smagene efter individuelle præferencer.
Vegansk sushi
Udstyr
- 1 gryde
- 1 skærebræt
- 1 Kniv
- 1 sushimåtte
Ingredienser
- 140 gram solsikkekerner
- 500 gram pastinak
- 1 spsk. friskpresset citron
- 4-5 Noriplader
- 4 blade finthakket grønkål
- 1 rød peber
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 avokado
Dressing
- 1-2 dl soyasauce
- 1 spsk. friskrevet ingefær.
Sådan gør du
- Dæk solsikkekernerne med vand og lad dem stå natten over eller i hvert fald 3-4 timer
- Hæl derefter vandet fra solsikkekernerne og skyl dem godt. Skræl pastiknakkerne og kom dem og solsikkekernerne i en foodprocessor til en finthakket konsistens, der ligner ris
- Brug en sushi-måtte, læg Nori pladen på måtten og fordel ’ris-fyldet’ i et jævnt og tyndt lag – undlad at komme fyld på de sidste 2 cm af Nori pladen.
- Fyld herefter lidt grønkål, rød peber, gulerod, løg og avokado på
- Rul rullen stramt og fugt de sidste 2 cm af Nori pladen med vand, så den limes sammen
- Skær med en skarp kniv rullen i ca. 6 stykker
Dressing
- Bland ingredienserne sammen og dyp din sushi i dressingen.