Detox-viden

Latterens healende og udrensende effekt

Skrevet af Thomas Flindt

I 1995 skulle den indiske læge Madan Kataria, skrive en artikel til et helsemagasin om latter. Artiklen skulle ikke handle om latterens sociale betydning. Artiklen skulle “blot” handle om sundheden i et godt grin. Jo mere lægen skrev, jo mere forbavset blev han. Madan fandt ud af, at latteren har positiv effekt på op med 70% af de sygedomme vi har i den vestlige verden. Sygedomme som typisk er stress eller stressrelaterede sygedomme. Med artiklen færdig og ny viden på hånden, besluttede lægen sig for at skabe et sted hvor folk kunne komme og grine. Han startede den første latterklub i Mumbai i Indien i den lokale park. Senere spredte latterklubberne sig som god energi over hele verden. Der er ca. 4000 latterklubber på verdensplan i dag.

Thomas Flindt er uddannet latterinstruktør af Madan Kataria og har i mange år, haft latterklub. Ligeledes har Thomas undervist og afholdt latterkursus med mange offentlige institutioner og virksomheder siden 2003. I 2014 skulle CNN lave et program om danskerne og vejen til “et lykkeligt liv” Her anbefalede Madan Kataria Thomas Flindt til CNN-programmet. Du kan se en video med en latterevent, optaget af CNN her: https://www.latterguru.dk

Detox gennem latter
Latteren styrker kredsløbet, åndedrættet, fordøjelsessystemet og bringer mere ilt ud i blodet. Latteren frigiver dopamin, serotonin og endorfiner. Tankerne slipper et kort øjeblik når vi griner og endorfinerne får kroppen til at spænde af. Latteren er total afspænding for krop og sind. Vi renser ud i spændinger og stress når vi griner. 10 minutters latter har samme effekt på hjerte og lunger som 30 minutters let jogging. Latteren øger antallet af hvide blodlegemer, der er med til at bekæmpe sygedomme. De hvide blodlegemer indeholder T-celler, som er naturens naturlig bakterie-dræbere. Latteren masserer dine indre organer, og der kommer øget blodtilførsel til muskler og indre organer. Din fordøjelse stimuleres. (Kilde: “Lattercoaching – En bog om ægte livsglæde” Thomas Flindt)

Den gode sociale effekt
Latteren er et af vores stærkeste fællesskab udtryk. Vi griner for at invitere ind i et fællesskab. Med latteren signalere vi åbenhed, tillid og nærvær. Vi sænker simpelthen paraderne når vi ler sammen. Arbejdspladser hvor man har let til smil og grin, har oftes også et bedre fælleskab og gode samarbejdsvaner. Det gode grin giver os en “Time-out” Vi kommer mere tilstede i nuet, når vi griner. Undersøgelser har vist at mennesker der er glade på jobbet, er mindre syge, mere kreative og på produktionsvirksomheder har man målt, at de får mere for hånden. I maj måned 2004 gennemførte Thomas Flindt et grineforløb med IT-virksomheden Four Systems. Alle de ansatte grinede hver morgen i 15 minutter inden dagens arbejde. Omsætning steg 40% samme måned. Four Systems forsatte med at grine til maj 2005. De havde samme høje omsætningsstigning resten af året.

Thomas Flindt er i dag en af Danmarks førende eksperter indenfor Arbejdsglæde og Trivsel. Thomas har en stærk passion for at motivere mennesker til at få mest muligt ud af livet, både i og udenfor arbejdspladsen. 
Thomas’ foredrag inviterer til at være kreativ og nytænkende og du vil som deltager få øvelser til at balancere både kroppen og sindet i en travl hverdag. Thomas har skrevet mange artikler om arbejdsglæde og udgav bogen “Go’ Arbejdsdag – Håndbog i arbejdsglæde” i 2011. Læs mere om Thomas Flindt: https://www.thomasflindt.dk

Ønsker du at booke Thomas Flindt’s populære Arbejdsglæde foredrag
Klik her: https://lev-nu.dk/arbejdsglaede-nu/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha indlæses...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

og få GRATIS vores e-bog med 8 sunde og nemme detox-råd. Du kan altid afmelde dig igen.

You have Successfully Subscribed!