Artiskokker på bagt selleri
Skab en gastronomisk symfoni med Artiskokker på bagt selleri med estragon! Server denne udsøgte ret som en fortryllende forret, tapas eller som en hjertelig side til dit hovedmåltid. Lad dig forføre af denne indbydende og smagfulde fusion, der vil glæde dine smagsløg og vække begejstring hos dine gæster!
Artiskokker på bagt selleri med estragon
Udstyr
- 1 Køkkenkniv
- 1 ildfastfad
Ingredienser
- 1 glas artiskokker i olie, hæld olien fra
- ¼ knoldselleri
- 1 dl mandelmælk
- 5-6 stilke frisk estragon
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 2-3 fed hvidløg, pillede og knuste
- 5 stk. soltørrede tomater
- koldpresset olivenolie
- salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Vend artiskokkerne i hvidløg og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys let med salt.
- Rens og skær knoldselleri i skiver ca. 1 cm tykke. Steg knoldselleristykkerne ved middel varme i lidt olivenolie på en pande, indtil de er gyldne på begge sider.
- Når de er gyldne, drysses de let med salt og peber, og mandelmælken hældes på. Kog ind, så der kun er halvdelen tilbage. Sluk for varmen, og drys citronsaft og fint hakkede soltørrede tomater over.
- Bag artiskokkerne på grill i ovnen, indtil de er sprøde.
- Anret de grillede artiskokker oven på selleriskiverne og drys med snittet estragon.