Bagte rødbeder i citron
Velkommen til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige med vores Bagte rødbeder i citron – ristede græskarkerner og æble! Saftige rødbeder møder friske citroner i denne enestående ret, hvor smagen af de to ingredienser forenes i perfekt harmoni. Et strejf af æble tilføjer en subtil sødme, mens græskarkerner giver en lækker knasende tekstur.
Bagte rødbeder i citron – ristede græskarkerner og æble
Udstyr
- 1 Køkkenkniv
- 1 ildfastfad
- 1 pande
Ingredienser
- 2 rødbeder
- 1 citron, skylles
- 1 æble
- 1 dl græskarkerner
- 2 rosmarin stilke
- 1-2 spsk. olivenolie
- salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Skræl og skær rødbederne i skiver ca. ½ cm tykke. Riv halvdelen af skrællen af citronen og pres saften derfra.
- Læg rødbederne i et ildfast fad med halvdelen af citronskrællen, halvdelen af saften, 1-2 spsk olivenolie, lidt salt, lidt peber og rosmarinblade.
- Bland godt sammen og bag i en 200 grader varm ovn, indtil rødbederne er møre uden at være splattede.
- Imens ristes græskarkernerne ved middel varme på en tør pande med en smule salt.
- Æblet befries for kernehus og skræl, og skæres i små tern, ca. ½ x ½ cm. Vend æblet med resten af citronsaften og skrællen.
- Når rødbederne er møre, lægges de på et lille fad, og æbler og græskarkerner drysses over.