Påskekage
Denne kage er et mesterværk af sødme og tekstur, der vil få dine smagsløg til at danse af glæde. Fra den første bid vil dine gæster blive fortryllet af den rige smag af udstenede Medjool dadler, knasende pekannødder, og den silkebløde fyld af cashewnødder og kokoscreme.
Påskekage
Udstyr
- 1 foodprocessor
- 1 blender
- 1 Køkkenkniv
- 1 køkkenvægt
Ingredienser
Bund
- 70 gram udstenede Medjool dadler
- 40 gram rosiner
- 60 gram valnødder eller pekannødder
- 1 spsk. kakao
Fyld
- 245 gram cashewnødder, udblødt i 30 min i kogende vand
- 60 gram kokoscreme, den tykke del
- 1 stk. appelsin, friskpresset
- ½ dl ahornsirup
Chokoladetopping
- 70 gram udstenede Medjool dadler
- 1 spsk. kakao
- 2 spsk. ahornsirup
- 1 dl plantemælk eller vand
- 80 gram chokolade, smeltet
Kandiserede pekannødder øverst på kagen
- 40 gram kokossukker
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. vand
- 70 gram pekannødder
Sådan gør du
Bunden
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og fordel blandingen jævnt i bunden af en ca. 15-20 cm kageform.
Fyld
- Pres appelsinen i en citruspresser og blend saften sammen med resten af ingredienserne og hæld det over bunden. Lad de to lag stivne i fryseren.
Chokoladetopping
- Blend chokoladeingredienserne og hæld det over kagen. Sæt kagen i fryseren, mens du forbereder de kandiserede pekannødder.
Kandiserede pekannødder øverst på kagen
- Kom kokossukker i en gryde, tilsæt kanel, salt og vand, og rør, indtil det begynder at boble. Tilsæt pekannødderne og rør igen i et par minutter.