Bagte rødbeder i citron - ristede græskarkerner og æble
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 191 kcal
1 Køkkenkniv
1 ildfastfad
1 pande
- 2 rødbeder
- 1 citron, skylles
- 1 æble
- 1 dl græskarkerner
- 2 rosmarin stilke
- 1-2 spsk. olivenolie
- salt og peber efter smag
Skræl og skær rødbederne i skiver ca. ½ cm tykke. Riv halvdelen af skrællen af citronen og pres saften derfra.
Læg rødbederne i et ildfast fad med halvdelen af citronskrællen, halvdelen af saften, 1-2 spsk olivenolie, lidt salt, lidt peber og rosmarinblade.
Bland godt sammen og bag i en 200 grader varm ovn, indtil rødbederne er møre uden at være splattede.
Imens ristes græskarkernerne ved middel varme på en tør pande med en smule salt.
Æblet befries for kernehus og skræl, og skæres i små tern, ca. ½ x ½ cm. Vend æblet med resten af citronsaften og skrællen.
Når rødbederne er møre, lægges de på et lille fad, og æbler og græskarkerner drysses over.
Kalorier: 191kcalKulhydrater: 15gProtein: 9gFedt: 13gMættet fedt: 2gPolyunsaturated Fat: 5gMonounsaturated Fat: 4gTrans Fat: 0.01gNatrium: 35mgKalium: 422mgFiber: 5gSukker: 9gA-vitamin: 50REC-vitamin: 19mgCalcium: 28mgJern: 3mg