Risengrød
Risengrød er indbegrebet af hygge og tradition, især omkring juletiden. Lad os udforske denne sukkerfri og mælkefri opskrift, der stadig bevarer den lækre cremede konsistens og den hjertevarmende smag.
Udstyr
- 1 gryde
- 1 skål
- 1 piskeris
Ingredienser
- 6 dl grødris
- 3 dl vand
- 1½ liter mandelmælk
- 4-5 dl kokosmælk, den tykke del, ikke den tynde
- 2 spsk. sukrin
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 gram smuttede mandler
Sådan gør du
- Skyl grødrisene under koldt vand.
- Hæld 3 dl vand og ris i en gryde og lad det koge op i cirka 2-3 minutter, under konstant omrøring.
- Når vandet er fordampet, tilsættes ca. 1 ½ liter mandelmælk. Rør godt rundt i nogle minutter.
- Reducer varmen til lav og fortsæt med at røre i et minut. Dæk gryden med låg og lad den stå ved svag varme. Rør i gryden cirka hvert 10. minut, indtil risene er møre, og risengrøden har opnået den ønskede konsistens.
- Lad grøden blive iskold.
- Pisk kokosfløden og bland den i den kolde grød sammen med de hakkede mandler. Smag til med sukrin og vanilje.
Topping
- Kirsebærsovs