
Risalamande
Risalamande, den skønne nordiske risdessert, bringer varmen og hyggen fra julen ind i dit hjem. Denne delikate ret er en sand fornøjelse for ganen.
Risalamande
Udstyr
- 1 gryde
- 1 skål
- 1 piskeris
Ingredienser
- 6 dl grødris
- 3 dl vand
- 1½ liter mandelmælk
- 4-5 dl kokosmælk, den tykke del, ikke den tynde
- 2 spsk. sukrin
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 gram smuttede mandler
Sådan gør du
- Skyl grødrisene under koldt vand.
- Hæld 3 dl vand og ris i en gryde og lad det koge op i cirka 2-3 minutter, under konstant omrøring.
- Når vandet er fordampet, tilsættes ca. 1 ½ liter mandelmælk. Rør godt rundt i nogle minutter.
- Reducer varmen til lav og fortsæt med at røre i et minut. Dæk gryden med låg og lad den stå ved svag varme. Rør i gryden cirka hvert 10. minut, indtil risene er møre, og risengrøden har opnået den ønskede konsistens.
- Lad grøden blive iskold.
- Pisk kokosfløden og bland den i den kolde grød sammen med de hakkede mandler. Smag til med sukrin og vanilje.
Topping
- Kirsebærsovs
NÆRINGSINDHOLD
Kalorier: 252kcalKulhydrater: 14gProtein: 7gFedt: 20gMættet fedt: 10gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 6gTrans Fat: 0.004gNatrium: 269mgKalium: 254mgFiber: 3gSukker: 1gA-vitamin: 0.1REC-vitamin: 1mgCalcium: 288mgJern: 3mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

