Risalamande
Risalamande, den skønne nordiske risdessert, bringer varmen og hyggen fra julen ind i dit hjem. Denne delikate ret er en sand fornøjelse for ganen.
Udstyr
- 1 gryde
- 1 skål
- 1 piskeris
Ingredienser
- 6 dl grødris
- 3 dl vand
- 1½ liter mandelmælk
- 4-5 dl kokosmælk, den tykke del, ikke den tynde
- 2 spsk. sukrin
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 gram smuttede mandler
Sådan gør du
- Skyl grødrisene under koldt vand.
- Hæld 3 dl vand og ris i en gryde og lad det koge op i cirka 2-3 minutter, under konstant omrøring.
- Når vandet er fordampet, tilsættes ca. 1 ½ liter mandelmælk. Rør godt rundt i nogle minutter.
- Reducer varmen til lav og fortsæt med at røre i et minut. Dæk gryden med låg og lad den stå ved svag varme. Rør i gryden cirka hvert 10. minut, indtil risene er møre, og risengrøden har opnået den ønskede konsistens.
- Lad grøden blive iskold.
- Pisk kokosfløden og bland den i den kolde grød sammen med de hakkede mandler. Smag til med sukrin og vanilje.
Topping
- Kirsebærsovs