Aftensmad,  Desserter,  JUL,  Opskrifter

Risalamande

Risalamande, den skønne nordiske risdessert, bringer varmen og hyggen fra julen ind i dit hjem. Denne delikate ret er en sand fornøjelse for ganen.

Risalamande
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 8 personer
Kalorier 252 kcal

Udstyr

  • 1 gryde
  • 1 skål
  • 1 piskeris

Ingredienser
  

  • 6 dl grødris
  • 3 dl vand
  • liter mandelmælk
  • 4-5 dl kokosmælk, den tykke del, ikke den tynde
  • 2 spsk. sukrin
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 gram smuttede mandler

Sådan gør du
 

  • Skyl grødrisene under koldt vand.
  • Hæld 3 dl vand og ris i en gryde og lad det koge op i cirka 2-3 minutter, under konstant omrøring.
  • Når vandet er fordampet, tilsættes ca. 1 ½  liter mandelmælk. Rør godt rundt i nogle minutter.
  • Reducer varmen til lav og fortsæt med at røre i et minut. Dæk gryden med låg og lad den stå ved svag varme. Rør i gryden cirka hvert 10. minut, indtil risene er møre, og risengrøden har opnået den ønskede konsistens.
  • Lad grøden blive iskold.
  • Pisk kokosfløden og bland den i den kolde grød sammen med de hakkede mandler. Smag til med sukrin og vanilje.

Topping

  • Kirsebærsovs

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 252kcalKulhydrater: 14gProtein: 7gFedt: 20gMættet fedt: 10gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 6gTrans Fat: 0.004gNatrium: 269mgKalium: 254mgFiber: 3gSukker: 1gA-vitamin: 0.1REC-vitamin: 1mgCalcium: 288mgJern: 3mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha loading...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Opskrift Vurdering




Tilmeld dig nyhedsbrevet

og få GRATIS vores e-bog med 8 sunde og nemme detox-råd. Du kan altid afmelde dig igen.

You have Successfully Subscribed!