Grønne deller
Disse sunde grønne frikadeller er et velsmagende og ernæringsrigtig alternativ til traditionelle kødbaserede frikadeller. Et sundt og velsmagende valg. Kan nydes sammen med en lækker salat eller på et stykke rugbrød.
Grønne deller
Udstyr
- 1 gryde
- 1 pande
Ingredienser
- 150 gram glutenfri havregryn
- 1-2 dl vand – grødmassen skal være rimelig fast
- 40 gram squash
- 70 gram gulerod
- 1 stk. rød peberfrugt
- 90 gram jordskokker
- 1/2 stk. løg
- 1 spsk. hørfrø
- 5 spsk. vand
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 30 gram kikærtemel
- Steg i kokosolie, ghee eller smør
Sådan gør du
- Bland 1 spsk. hørfrø sammen med 5 spsk. vand, lad blandingen trække i min. 5 min. Blend derefter blandingen til en skummende masse.
- Kog havregryn og lidt vand i en gryde – til en rimelig fast grødmasse.
- Riv squash og gulerod på et rivejern. Skær peberfrugt og løg i små tern. Bland alle grønsagerne sammen med grøden, kikærtemel og hørfrøblandingen.
- Tilsæt til sidst salt og peber.
- Steg grøntsagsgrøden på panden i kokosolie, ghee eller smør til de er gyldenbrune.