Vegansk sushi
Vegansk sushi er en variation af den traditionelle japanske ret, som normalt er baseret på fisk og ris. Den veganske version er imidlertid fri for animalske produkter og byder på en lækker og sund alternativ for dem, der følger en vegansk livsstil eller bare ønsker at prøve noget nyt og let.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 411 kcal
1 gryde
1 skærebræt
1 Kniv
1 sushimåtte
- 140 gram solsikkekerner
- 500 gram pastinak
- 1 spsk. friskpresset citron
- 4-5 Noriplader
- 4 blade finthakket grønkål
- 1 rød peber
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 avokado
Dressing
- 1-2 dl soyasauce
- 1 spsk. friskrevet ingefær.
Dæk solsikkekernerne med vand og lad dem stå natten over eller i hvert fald 3-4 timer
Hæl derefter vandet fra solsikkekernerne og skyl dem godt. Skræl pastiknakkerne og kom dem og solsikkekernerne i en foodprocessor til en finthakket konsistens, der ligner ris
Brug en sushi-måtte, læg Nori pladen på måtten og fordel ’ris-fyldet’ i et jævnt og tyndt lag - undlad at komme fyld på de sidste 2 cm af Nori pladen.
Fyld herefter lidt grønkål, rød peber, gulerod, løg og avokado på
Rul rullen stramt og fugt de sidste 2 cm af Nori pladen med vand, så den limes sammen
Skær med en skarp kniv rullen i ca. 6 stykker
Kalorier: 411kcalKulhydrater: 41gProtein: 11gFedt: 26gMættet fedt: 3gPolyunsaturated Fat: 9gMonounsaturated Fat: 12gNatrium: 44mgKalium: 1151mgFiber: 15gSukker: 11gA-vitamin: 6348REC-vitamin: 71mgCalcium: 101mgJern: 3mg