Nøddesteg
En sund nøddessteg er en lækker og nærende ret, der kombinerer nødder med forskellige sunde ingredienser for at skabe en velsmagende og næringsrig oplevelse.
Udstyr
- 1 Kniv
- 1 rivejern
- 1 blender
- 1 pande
Ingredienser
- 400 g champignon
- 200 g knoldselleri
- 50 g pastinak
- 2 stk gulerødder
- 150 g nødder
- 2 dl cashewmælk Se opskriften under 'Sådan gør du'
- 60 g glutenfri havregryn
- 2 stk høræg eller almindelig æg Se opskriften under 'Sådan gør du'
- ½ tsk allehånde
- 1 tsk paprika
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Snit løg og hak svampene i små stykker. Tilsæt krydderier og 4 stk. presset fed hvidløg og steg det hele i to minutter
- Tilsæt cashewnøddemælken. Lad gryden simre lidt under svag varme. Hak nødderne groft og rist dem let på panden
- Riv gulerødder, pastinakker og knoldselleri. Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst hørfrø-æg, havregryn, salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader – varmluft. Fordel nøddepateen i et ovnfast fad og bag den i ca. 45 minutter til den er gyldenbrun
- * Hørfrø-æg: 1 spsk. hørfrø og 4 spsk. vand for hvert æg, du skal bruge. Lad hørfrøene trækket i vandet ca. 4 minutter. Blend dernæst blandingen til hørfrøene er helt knust og du har en hvidbrun skum
- * Cashewmælk: Læg 2 dl cashewnødder i blød med vand i et par timer – gerne mere. Si vandet fra og blend nødderne til en nøddemælk