
Nøddesteg
En sund nøddessteg er en lækker og nærende ret, der kombinerer nødder med forskellige sunde ingredienser for at skabe en velsmagende og næringsrig oplevelse.

Denne sundhedsbevidste nøddessteg er rig på sunde fedtstoffer, protein, fibre og antioxidanter. Det er en fremragende måde at tilføje næring til din kost og den giver en god mæthedsfølelse.
Udstyr
- 1 Kniv
- 1 rivejern
- 1 blender
- 1 pande
Ingredienser
- 400 g champignon
- 200 g knoldselleri
- 50 g pastinak
- 2 stk gulerødder
- 150 g nødder
- 2 dl cashewmælk Se opskriften under 'Sådan gør du'
- 60 g glutenfri havregryn
- 2 stk høræg eller almindelig æg Se opskriften under 'Sådan gør du'
- ½ tsk allehånde
- 1 tsk paprika
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Snit løg og hak svampene i små stykker. Tilsæt krydderier og 4 stk. presset fed hvidløg og steg det hele i to minutter
- Tilsæt cashewnøddemælken. Lad gryden simre lidt under svag varme. Hak nødderne groft og rist dem let på panden
- Riv gulerødder, pastinakker og knoldselleri. Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst hørfrø-æg, havregryn, salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader – varmluft. Fordel nøddepateen i et ovnfast fad og bag den i ca. 45 minutter til den er gyldenbrun
- * Hørfrø-æg: 1 spsk. hørfrø og 4 spsk. vand for hvert æg, du skal bruge. Lad hørfrøene trækket i vandet ca. 4 minutter. Blend dernæst blandingen til hørfrøene er helt knust og du har en hvidbrun skum
- * Cashewmælk: Læg 2 dl cashewnødder i blød med vand i et par timer – gerne mere. Si vandet fra og blend nødderne til en nøddemælk
NÆRINGSINDHOLD
Kalorier: 1178kcalKulhydrater: 89gProtein: 44gFedt: 82gMættet fedt: 11gPolyunsaturated Fat: 18gMonounsaturated Fat: 48gCholesterol: 7mgNatrium: 387mgKalium: 3052mgFiber: 25gSukker: 14gA-vitamin: 863REC-vitamin: 35mgCalcium: 241mgJern: 10mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

