Brød,  Frokost,  Opskrifter

Mettes rugbrød

Dette friskbagte rugbrød kombinerer en række næringsrige ingredienser og er perfekt til dem, der søger en glutenfri og sundere alternativ til traditionelt rugbrød.

Mette rugbrød

Dejligt frisk hjemmebagt glutenfrit rugbrød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 1 time 55 minutter
Ret Frokost, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal 10
Kalorier 344 kcal

Ingredienser
  

  • 4-6 spsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. urtesalt
  • 200 g glutenfri havregryn
  • 200 g boghvedekerner iblødsættes
  • 100 g solsikkekerner
  • 50-100 g græskarkerner
  • 50-100 g rå kakaopulver
  • 30-50 g hvedegræs pulver
  • 400 g glutenfri havremel

Sådan gør du
 

  • Sæt boghvedekernerne i blød et par timer
  • Loppefrøskaller piskes i ca. 1 liter vand og skal stå i ca. 15 minutter
  • Imens blandes alle øvrige ingredienser sammen undtaget glutenfri havremel
  • Bland det hele sammen og tilsæt til sidst glutenfri havremel
  • Når dejen er fast, men stadig lind, kommes den i rugbrødsform
  • Rugbrødet bages ved 160 grader i 1 1/2-2 timer

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 344kcalKulhydrater: 49gProtein: 14gFedt: 13gMættet fedt: 2gTrans Fat: 1gNatrium: 52mgKalium: 452mgFiber: 8gSukker: 1gA-vitamin: 287REC-vitamin: 1mgCalcium: 47mgJern: 4mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha indlæses...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Opskrift Vurdering




Tilmeld dig nyhedsbrevet

og få GRATIS vores e-bog med 8 sunde og nemme detox-råd. Du kan altid afmelde dig igen.

You have Successfully Subscribed!