Mettes rugbrød
Dette friskbagte rugbrød kombinerer en række næringsrige ingredienser og er perfekt til dem, der søger en glutenfri og sundere alternativ til traditionelt rugbrød.
Mette rugbrød
Ingredienser
- 4-6 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. urtesalt
- 200 g glutenfri havregryn
- 200 g boghvedekerner iblødsættes
- 100 g solsikkekerner
- 50-100 g græskarkerner
- 50-100 g rå kakaopulver
- 30-50 g hvedegræs pulver
- 400 g glutenfri havremel
Sådan gør du
- Sæt boghvedekernerne i blød et par timer
- Loppefrøskaller piskes i ca. 1 liter vand og skal stå i ca. 15 minutter
- Imens blandes alle øvrige ingredienser sammen undtaget glutenfri havremel
- Bland det hele sammen og tilsæt til sidst glutenfri havremel
- Når dejen er fast, men stadig lind, kommes den i rugbrødsform
- Rugbrødet bages ved 160 grader i 1 1/2-2 timer