
Mettes rugbrød
Dette friskbagte rugbrød kombinerer en række næringsrige ingredienser og er perfekt til dem, der søger en glutenfri og sundere alternativ til traditionelt rugbrød.

Mette rugbrød
Dejligt frisk hjemmebagt glutenfrit rugbrød
Ingredienser
- 4-6 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. urtesalt
- 200 g glutenfri havregryn
- 200 g boghvedekerner iblødsættes
- 100 g solsikkekerner
- 50-100 g græskarkerner
- 50-100 g rå kakaopulver
- 30-50 g hvedegræs pulver
- 400 g glutenfri havremel
Sådan gør du
- Sæt boghvedekernerne i blød et par timer
- Loppefrøskaller piskes i ca. 1 liter vand og skal stå i ca. 15 minutter
- Imens blandes alle øvrige ingredienser sammen undtaget glutenfri havremel
- Bland det hele sammen og tilsæt til sidst glutenfri havremel
- Når dejen er fast, men stadig lind, kommes den i rugbrødsform
- Rugbrødet bages ved 160 grader i 1 1/2-2 timer
NÆRINGSINDHOLD
Kalorier: 344kcalKulhydrater: 49gProtein: 14gFedt: 13gMættet fedt: 2gTrans Fat: 1gNatrium: 52mgKalium: 452mgFiber: 8gSukker: 1gA-vitamin: 287REC-vitamin: 1mgCalcium: 47mgJern: 4mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

