Rissalat
Denne sunde rissalat er ikke kun fuld af smag, men den indeholder også en god kombination af proteiner, fibre og vitaminer fra forskellige grøntsager og nødder. Det er en alsidig ret, der kan nydes som en let frokost eller en lækker side til middagen.
Rissalat
Udstyr
- 1 elkedel
- 1 Kniv
- 1 gryde
- 1 si
Ingredienser
- 130 kogte brune eller sorte ris
- 180 gram edamamebønner
- 2 stk. appelsiner
- 1 stk. rød peber
- 1 lille spidskål
- 1 håndfuld rucola
- 60 gram saltede mandler
- 1 tsk. stødt basilikum
- 1 tsk. sød paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. ahornsirup eller agavesirup
Sådan gør du
- Skyl og kog risene efter forskrifterne på posen. Lad dem herefter afkøle.
- Kom edamamebønner i kogt vand i ca. 2 minutter. Si vandet fra og lad dem afkøle.
- Snit spidskål i tynde strimler og skyl dem.
- Pil appelsinerne og skær dem i små tern.
- Skær rød peber i små tern.
- Skyl rucolaen og hak det fint.
- Bland olie, pressede hvidløg, ahornsirup og alle krydderierne i en skål.
- Bland alle ingredienserne og dressingblandingen sammen i en stor skål.
- Pynt med de saltede mandler på toppen.