Aftensmad,  Frokost,  Opskrifter

Rissalat

Denne sunde rissalat er ikke kun fuld af smag, men den indeholder også en god kombination af proteiner, fibre og vitaminer fra forskellige grøntsager og nødder. Det er en alsidig ret, der kan nydes som en let frokost eller en lækker side til middagen.

Rissalat

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 290 kcal

Udstyr

  • 1 elkedel
  • 1 Kniv
  • 1 gryde
  • 1 si

Ingredienser
  

  • 130 kogte brune eller sorte ris
  • 180 gram edamamebønner
  • 2 stk. appelsiner
  • 1 stk. rød peber
  • 1 lille spidskål
  • 1 håndfuld rucola
  • 60 gram saltede mandler
  • 1 tsk. stødt basilikum
  • 1 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. ahornsirup eller agavesirup

Sådan gør du
 

  • Skyl og kog risene efter forskrifterne på posen. Lad dem herefter afkøle.
  • Kom edamamebønner i kogt vand i ca. 2 minutter. Si vandet fra og lad dem afkøle.
  • Snit spidskål i tynde strimler og skyl dem.
  • Pil appelsinerne og skær dem i små tern.
  • Skær rød peber i små tern.
  • Skyl rucolaen og hak det fint.
  • Bland olie, pressede hvidløg, ahornsirup og alle krydderierne i en skål.
  • Bland alle ingredienserne og dressingblandingen sammen i en stor skål.
  • Pynt med de saltede mandler på toppen.

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 290kcalKulhydrater: 38gProtein: 13gFedt: 10gMættet fedt: 1gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 5gTrans Fat: 0.003gNatrium: 4mgKalium: 417mgFiber: 5gSukker: 3gA-vitamin: 158REC-vitamin: 1mgCalcium: 93mgJern: 3mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha indlæses...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Opskrift Vurdering




Tilmeld dig nyhedsbrevet

og få GRATIS vores e-bog med 8 sunde og nemme detox-råd. Du kan altid afmelde dig igen.

You have Successfully Subscribed!