Rissalat
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 290 kcal
1 elkedel
1 Kniv
1 gryde
1 si
- 130 kogte brune eller sorte ris
- 180 gram edamamebønner
- 2 stk. appelsiner
- 1 stk. rød peber
- 1 lille spidskål
- 1 håndfuld rucola
- 60 gram saltede mandler
- 1 tsk. stødt basilikum
- 1 tsk. sød paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. ahornsirup eller agavesirup
Skyl og kog risene efter forskrifterne på posen. Lad dem herefter afkøle.
Kom edamamebønner i kogt vand i ca. 2 minutter. Si vandet fra og lad dem afkøle.
Snit spidskål i tynde strimler og skyl dem.
Pil appelsinerne og skær dem i små tern.
Skær rød peber i små tern.
Skyl rucolaen og hak det fint.
Bland olie, pressede hvidløg, ahornsirup og alle krydderierne i en skål.
Bland alle ingredienserne og dressingblandingen sammen i en stor skål.
Pynt med de saltede mandler på toppen.
Kalorier: 290kcalKulhydrater: 38gProtein: 13gFedt: 10gMættet fedt: 1gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 5gTrans Fat: 0.003gNatrium: 4mgKalium: 417mgFiber: 5gSukker: 3gA-vitamin: 158REC-vitamin: 1mgCalcium: 93mgJern: 3mg