Denne sundhedsbevidste nøddessteg er rig på sunde fedtstoffer, protein, fibre og antioxidanter. Det er en fremragende måde at tilføje næring til din kost og den giver en god mæthedsfølelse.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal 1 personer
Kalorier 1178 kcal
1 Kniv
1 rivejern
1 blender
1 pande
- 400 g champignon
- 200 g knoldselleri
- 50 g pastinak
- 2 stk gulerødder
- 150 g nødder
- 2 dl cashewmælk Se opskriften under 'Sådan gør du'
- 60 g glutenfri havregryn
- 2 stk høræg eller almindelig æg Se opskriften under 'Sådan gør du'
- ½ tsk allehånde
- 1 tsk paprika
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- Salt og peber efter smag
Snit løg og hak svampene i små stykker. Tilsæt krydderier og 4 stk. presset fed hvidløg og steg det hele i to minutter
Tilsæt cashewnøddemælken. Lad gryden simre lidt under svag varme. Hak nødderne groft og rist dem let på panden
Riv gulerødder, pastinakker og knoldselleri. Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst hørfrø-æg, havregryn, salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader - varmluft. Fordel nøddepateen i et ovnfast fad og bag den i ca. 45 minutter til den er gyldenbrun
* Hørfrø-æg: 1 spsk. hørfrø og 4 spsk. vand for hvert æg, du skal bruge. Lad hørfrøene trækket i vandet ca. 4 minutter. Blend dernæst blandingen til hørfrøene er helt knust og du har en hvidbrun skum
* Cashewmælk: Læg 2 dl cashewnødder i blød med vand i et par timer - gerne mere. Si vandet fra og blend nødderne til en nøddemælk
Kalorier: 1178kcalKulhydrater: 89gProtein: 44gFedt: 82gMættet fedt: 11gPolyunsaturated Fat: 18gMonounsaturated Fat: 48gCholesterol: 7mgNatrium: 387mgKalium: 3052mgFiber: 25gSukker: 14gA-vitamin: 863REC-vitamin: 35mgCalcium: 241mgJern: 10mg