Svampe-frikadeller
Disse svampe-frikadeller er en lækker og proteinrig alternativ til traditionelle frikadeller, perfekte til vegetarer og veganere eller bare dem, der ønsker at prøve noget nyt og velsmagende. Velbekomme!
Svampefrikadeller
Udstyr
- 1 gryde
- 1 Kniv
Ingredienser
- 100 g brune linser
- 150 g champignon
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk 'hørfrø-æg' eller 1 almindelig æg
- 3 spsk glutenfri havregryn
- 1 spsk tamari
- 1 spsk friskpresset citron
- ½ stødt spidkommen
- ½ revet muskatnød
- Peber efter smag
Høræg
- 1 spsk hørfrø for hvert æg, du skal bruge
- 4 spsk vand for hvert æg, du skal bruge
Sådan gør du
- Vask linserne og kog dem i ca. 10 minutter. Snit løg og hak svampene i små stykker
- Tilsæt krydderier og friskpresset hvidløg og steg det hele i to minutter
- Mos linserne groft med en gaffel
- Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst hørfrø-æg og havregryn
- Form svampe-frikadellerne og steg dem på panden.
Høræg
- Lad hørfrøene trækket i vandet i ca. 10 minutter.
- Blend dernæst blandingen til hørfrøene er helt knust og du har en hvidbrun skum