Aftensmad,  Frokost,  Opskrifter

Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips

Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2 personer
Kalorier 17 kcal

Udstyr

  • 1 blender
  • 1 Køkkenkniv

Ingredienser
  

  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. søde kartofter
  • 10 blade grønkål
  • 3-4 håndfulde cashewnødder eller mandler
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. kokosolie eller olivenolie
  • 1 tsk. bouillon
  • ½  tsk. muskatnød
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyl og snit blomkålen til små buketter. Kog blomkålen i kort tid – ca 10 min.
  • Skræl og skær søde kartoflerne i både og kog dem ganske lidt.
  • Bland blomkålen sammen med søde kartoflerne og nøddecremen. Pynt med grønkålschips på toppen.

Nøddecreme til blomkålen

  • Blend cashewnødderne så det bliver til mel.
  • Tilsæt bouillon, kokosolie, vand, peber, muskatnød og salt efter smag. Tilsæt evt. mere vand til den ønskede konsistens. 
  • Blend ovenstående kort med lidt af blomkålen.

Grønkålschips

  • Vask og riv grønkålen i mellemstore stykker.
  • Hæld olie, tamari og krydderier hen over. Vend det hele i skålen.
  • Læg grønkålsstykkerne på bagepapir på risten i ovnen – bages ved 225 grader i ca. 10-15 min. Bruges til pynt på blomkålsretten.

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 17kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 10mgKalium: 43mgFiber: 1gSukker: 1gA-vitamin: 783REC-vitamin: 6mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha loading...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Opskrift Vurdering




Tilmeld dig nyhedsbrevet

og få GRATIS vores e-bog med 8 sunde og nemme detox-råd. Du kan altid afmelde dig igen.

You have Successfully Subscribed!