Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips
Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips
Udstyr
- 1 blender
- 1 Køkkenkniv
Ingredienser
- 1 stk. blomkål
- 4 stk. søde kartofter
- 10 blade grønkål
- 3-4 håndfulde cashewnødder eller mandler
- 3 dl vand
- 1 spsk. kokosolie eller olivenolie
- 1 tsk. bouillon
- ½ tsk. muskatnød
- salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og snit blomkålen til små buketter. Kog blomkålen i kort tid – ca 10 min.
- Skræl og skær søde kartoflerne i både og kog dem ganske lidt.
- Bland blomkålen sammen med søde kartoflerne og nøddecremen. Pynt med grønkålschips på toppen.
Nøddecreme til blomkålen
- Blend cashewnødderne så det bliver til mel.
- Blend ovenstående kort med lidt af blomkålen.
Grønkålschips
- Vask og riv grønkålen i mellemstore stykker.
- Hæld olie, tamari og krydderier hen over. Vend det hele i skålen.
- Læg grønkålsstykkerne på bagepapir på risten i ovnen – bages ved 225 grader i ca. 10-15 min. Bruges til pynt på blomkålsretten.