Aftensmad,  Frokost,  Opskrifter

Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips

Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2 personer
Kalorier 17 kcal

Udstyr

  • 1 blender
  • 1 Køkkenkniv

Ingredienser
  

  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. søde kartofter
  • 10 blade grønkål
  • 3-4 håndfulde cashewnødder eller mandler
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. kokosolie eller olivenolie
  • 1 tsk. bouillon
  • ½  tsk. muskatnød
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyl og snit blomkålen til små buketter. Kog blomkålen i kort tid – ca 10 min.
  • Skræl og skær søde kartoflerne i både og kog dem ganske lidt.
  • Bland blomkålen sammen med søde kartoflerne og nøddecremen. Pynt med grønkålschips på toppen.

Nøddecreme til blomkålen

  • Blend cashewnødderne så det bliver til mel.
  • Tilsæt bouillon, kokosolie, vand, peber, muskatnød og salt efter smag. Tilsæt evt. mere vand til den ønskede konsistens. 
  • Blend ovenstående kort med lidt af blomkålen.

Grønkålschips

  • Vask og riv grønkålen i mellemstore stykker.
  • Hæld olie, tamari og krydderier hen over. Vend det hele i skålen.
  • Læg grønkålsstykkerne på bagepapir på risten i ovnen – bages ved 225 grader i ca. 10-15 min. Bruges til pynt på blomkålsretten.

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 17kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 10mgKalium: 43mgFiber: 1gSukker: 1gA-vitamin: 783REC-vitamin: 6mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Opskrift Vurdering




Tilmeld dig nyhedsbrevet

og få GRATIS vores e-bog med 8 sunde og nemme detox-råd. Du kan altid afmelde dig igen.

You have Successfully Subscribed!

Generelt

Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessant og nyttigt.