Kikærteomelet
Kikærteomelet er en lækker og plantebaseret alternativ til den traditionelle omelet, da den er lavet med kikærtemel i stedet for æg. Dette gør den velegnet til vegetarer, veganere og detoxere.
Kikærteomelet
Ingredienser
- 250 g champignon
- 100 g frosne ærter
- 1 stk. presset hvidløg
- 1 stk. lille bundt purløg
- 100 g kikærtemel
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2-1 tsk. salt
- 1 dl. vand
- peber
- evt. chili
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Hak champignon og hvidløg fint – steg dem på en pande i ca. 10 minutter
- Tilføj frosne ærter på panden
- Imens det simre på panden, så bland kikærtemel, bagepulver, salt, peber og evt. chili i en skål
- Tilføj vand så det bliver til en tyk pandekagedej
- Tilsæt det stegte fyld samt purløg til dejen
- Fordel dejen på panden i et jævnt lag og lad kikærteomeletten stege i 5-10 minutter
- Når kikærteomeletten er stegt færdig på den ene side, skal den vendes
- Det kan være lidt svært uden at den går i stykker, gør det bedste du kan. Den smager også godt selvom det er gået lidt i stykker:-)
- Kan serveres med dressing, sennep eller friske ærter og avokado