
Sprød grøntsagsret
I jagten på en frisk og velsmagende grøntsagsret har vi sammensat en opskrift, der kombinerer saftige grønne bønner, delikate asparges og en række farverige og nærende grøntsager.

Sprød sommer grøntsagsret
Lækre grønne sunde sager.
Ingredienser
- 200 g friske grønne bønner
- 100 g grønne asparges
- 2 små løg
- 4 stk. forårsløg eller 1 håndfuld ramsløg
- 1/2 stk. broccoli
- 1/2 stk. porre
- 5 cm frisk ingefær
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 stk. rød peberfrugt
Dressing
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 5 spsk. tamari
- 3 spsk. friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Snit løg, hvidløg og ingefær i grove stykker og lynsteg dem i 2 minutter på panden
- Vask de grønne bønner og snit dem i små stykker og skær top og bund af
- Vask og snit porren i grove stykker
- Vask og pluk broccolien i små buketter
- Vask og snit de grønne asparges i små stykker
- Tilføj bønner, porre, broccoli og asparges til panden med løg…
- Grøntsagerne skal stadig være lækre sprøde, når du serverer dem
- Vend tilsidst basilikum og tamari med citron i retten
- Server straks – evt. med brune ris til
NÆRINGSINDHOLD
Kalorier: 48kcalKulhydrater: 10gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gNatrium: 148mgKalium: 342mgFiber: 4gSukker: 4gA-vitamin: 1129REC-vitamin: 17mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte

