Sprød grøntsagsret
I jagten på en frisk og velsmagende grøntsagsret har vi sammensat en opskrift, der kombinerer saftige grønne bønner, delikate asparges og en række farverige og nærende grøntsager.
Sprød sommer grøntsagsret
Ingredienser
- 200 g friske grønne bønner
- 100 g grønne asparges
- 2 små løg
- 4 stk. forårsløg eller 1 håndfuld ramsløg
- 1/2 stk. broccoli
- 1/2 stk. porre
- 5 cm frisk ingefær
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 stk. rød peberfrugt
Dressing
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 5 spsk. tamari
- 3 spsk. friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Snit løg, hvidløg og ingefær i grove stykker og lynsteg dem i 2 minutter på panden
- Vask de grønne bønner og snit dem i små stykker og skær top og bund af
- Vask og snit porren i grove stykker
- Vask og pluk broccolien i små buketter
- Vask og snit de grønne asparges i små stykker
- Tilføj bønner, porre, broccoli og asparges til panden med løg…
- Grøntsagerne skal stadig være lækre sprøde, når du serverer dem
- Vend tilsidst basilikum og tamari med citron i retten
- Server straks – evt. med brune ris til