Go Back
+ servings

Fastelavnsboller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 33 minutter
Antal 4
Kalorier 851 kcal

Udstyr

  • 1 kagerulle
  • 1 Kniv
  • 1 gammeldags ostehøvl

Ingredienser
  

  • 225 gram jyttemel
  • 2 dl lunt vand
  • ½ tsk. salt
  • 200 gram vegansk smør

Remonce

  • 100 gram sukrin
  • 100 gram marcipan
  • 100 gram vegansk smør

Sådan gør du
 

  • Rør mel, vand og salt sammen. Rør kun lige til det er samlet.
  • Hæld dejen ud på et bord, der er drysset med mel, og rul den ud i en firkant på ca. 60 x 60 cm.
  • Tag det kolde fedtstof og en ostehøvl. Det bedste valg er en gammeldags ostehøvl lavet af metal med et hul i midten. Høvl skiver af fedtstoffet og læg dem på 1/3 af dejen. Fold derefter den fedtstofbelagte del ind mod midten og dernæst den resterende tredjedel ovenpå.
  • Fold dejen sammen på den anden led, så du har en kvardrat. Læg dejen i køleskabet i 15 min.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul dejen ud,ca. 20 x 60 cm. Fold dejen sammen så du igen har en kvadrat og læg dejen i køleskabet 15 min. Gentag processen endnu 2 gange.
  • Rul nu dejen ud til en firkant ca. 50 x 50 cm og skær den ud i kvadrater.
  • Læg en skefuld fyld/remonce på midten og saml dejen omkring. Sæt bollerne på pladen med samlingen nedad.
  • Bages ved 220° i ca. 15-20 min. til de er gyldne.
  • Pynt eventuelt med smeltet mørk chokolade (uden tilsat sukker og mælk), hindbærkrymmel eller hakkede mandler på toppen.

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 851kcalKulhydrater: 83gProtein: 6gFedt: 68gMættet fedt: 12gPolyunsaturated Fat: 19gMonounsaturated Fat: 34gTrans Fat: 11gNatrium: 550mgKalium: 81mgFiber: 1gSukker: 10gA-vitamin: 3RECalcium: 19mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte