Auberginepuré med persille og cashewnødder
Forb. tid 2 timer t 50 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 6 kcal
- 1-2 stk. auberginer
- 1 håndfuld usaltede cashewnødder
- 1 kopfuld persille, skylles
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tahin
- friskpresset citronsaft
- salt og peber efter smag
Skyl auberginerne. Halvér dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir med skæresiden opad og drys med salt. Lad dem trække i 30-40 minutter for at afgive væske. Overskydende væske hældes fra, og saltet børstes af. Auberginerne bages ved 200 grader i ca. 30-45 minutter. Lad dem nedkøle.
Imens ristes cashewnødderne på en pande, indtil de er gyldne i en smule olivenolie. Hæld dem i en skål og drys med salt.
De afkølede auberginer befries nu fra skindet, som kasseres. ”Kødet” blendes sammen med tahin, salt, peber, olivenolie, citronsaft, persille og hvidløg - gem lidt persille til anretningen.
Form små kugler af puréen. Hak cashewnødderne groft med en kniv og drys over. Pynt med persille.
Kalorier: 6kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 0.1gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.3gNatrium: 0.4mgKalium: 7mgFiber: 0.04gSukker: 0.03gA-vitamin: 21REC-vitamin: 1mgCalcium: 2mgJern: 0.1mg