Go Back
+ servings

Auberginepuré med persille og cashewnødder

Forb. tid 2 timer 50 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 6 kcal

Udstyr

  • 1 Køkkenkniv
  • 1 blender

Ingredienser
  

  • 1-2 stk. auberginer
  • 1 håndfuld usaltede cashewnødder
  • 1 kopfuld persille, skylles
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tahin
  • friskpresset citronsaft
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Skyl auberginerne. Halvér dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir med skæresiden opad og drys med salt. Lad dem trække i 30-40 minutter for at afgive væske. Overskydende væske hældes fra, og saltet børstes af. Auberginerne bages ved 200 grader i ca. 30-45 minutter. Lad dem nedkøle.
  • Imens ristes cashewnødderne på en pande, indtil de er gyldne i en smule olivenolie. Hæld dem i en skål og drys med salt.
  • De afkølede auberginer befries nu fra skindet, som kasseres. ”Kødet” blendes sammen med tahin, salt, peber, olivenolie, citronsaft, persille og hvidløg - gem lidt persille til anretningen.
  • Form små kugler af puréen. Hak cashewnødderne groft med en kniv og drys over. Pynt med persille.

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 6kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 0.1gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.3gNatrium: 0.4mgKalium: 7mgFiber: 0.04gSukker: 0.03gA-vitamin: 21REC-vitamin: 1mgCalcium: 2mgJern: 0.1mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte