Go Back
+ servings

Artiskokker på bagt selleri med estragon

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 28 kcal

Udstyr

  • 1 Køkkenkniv
  • 1 ildfastfad

Ingredienser
  

  • 1 glas artiskokker i olie, hæld olien fra
  • ¼ knoldselleri
  • 1 dl mandelmælk
  • 5-6 stilke frisk estragon
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 2-3 fed hvidløg, pillede og knuste
  • 5 stk. soltørrede tomater
  • koldpresset olivenolie
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Vend artiskokkerne i hvidløg og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys let med salt.
  • Rens og skær knoldselleri i skiver ca. 1 cm tykke. Steg knoldselleristykkerne ved middel varme i lidt olivenolie på en pande, indtil de er gyldne på begge sider.
  • Når de er gyldne, drysses de let med salt og peber, og mandelmælken hældes på. Kog ind, så der kun er halvdelen tilbage. Sluk for varmen, og drys citronsaft og fint hakkede soltørrede tomater over.
  • Bag artiskokkerne på grill i ovnen, indtil de er sprøde.
  • Anret de grillede artiskokker oven på selleriskiverne og drys med snittet estragon.

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 28kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.3gMonounsaturated Fat: 0.3gNatrium: 78mgKalium: 181mgFiber: 1gSukker: 1gA-vitamin: 71REC-vitamin: 5mgCalcium: 63mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte