Svampefrikadeller
Disse velsmagende svampe-frikadeller udgør et lækkert og proteinrigt alternativ til de mere traditionelle kødfrikadeller.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 112 kcal
- 100 g brune linser
- 150 g champignon
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk 'hørfrø-æg' eller 1 almindelig æg
- 3 spsk glutenfri havregryn
- 1 spsk tamari
- 1 spsk friskpresset citron
- ½ stødt spidkommen
- ½ revet muskatnød
- Peber efter smag
Høræg
- 1 spsk hørfrø for hvert æg, du skal bruge
- 4 spsk vand for hvert æg, du skal bruge
Vask linserne og kog dem i ca. 10 minutter. Snit løg og hak svampene i små stykker
Tilsæt krydderier og friskpresset hvidløg og steg det hele i to minutter
Mos linserne groft med en gaffel
Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst hørfrø-æg og havregryn
Form svampe-frikadellerne og steg dem på panden.
Kalorier: 112kcalKulhydrater: 19gProtein: 8gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 0.1gCholesterol: 2mgNatrium: 20mgKalium: 406mgFiber: 9gSukker: 3gA-vitamin: 15REC-vitamin: 4mgCalcium: 25mgJern: 2mg