Go Back
+ servings

Svampefrikadeller

Disse velsmagende svampe-frikadeller udgør et lækkert og proteinrigt alternativ til de mere traditionelle kødfrikadeller.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 112 kcal

Udstyr

  • 1 gryde
  • 1 Kniv

Ingredienser
  

  • 100 g brune linser
  • 150 g champignon
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk 'hørfrø-æg' eller 1 almindelig æg
  • 3 spsk glutenfri havregryn
  • 1 spsk tamari
  • 1 spsk friskpresset citron
  • ½ stødt spidkommen
  • ½ revet muskatnød
  • Peber efter smag

Høræg

  • 1 spsk hørfrø for hvert æg, du skal bruge
  • 4 spsk vand for hvert æg, du skal bruge

Sådan gør du
 

  • Vask linserne og kog dem i ca. 10 minutter. Snit løg og hak svampene i små stykker
  • Tilsæt krydderier og friskpresset hvidløg og steg det hele i to minutter
  • Mos linserne groft med en gaffel
  • Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst hørfrø-æg og havregryn
  • Form svampe-frikadellerne og steg dem på panden.

Høræg

  • Lad hørfrøene trækket i vandet i ca. 10 minutter.
  • Blend dernæst blandingen til hørfrøene er helt knust og du har en hvidbrun skum

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 112kcalKulhydrater: 19gProtein: 8gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 0.1gCholesterol: 2mgNatrium: 20mgKalium: 406mgFiber: 9gSukker: 3gA-vitamin: 15REC-vitamin: 4mgCalcium: 25mgJern: 2mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte