Stuvet blomkål med sød kartoffel og grøntkålschips
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal 2 personer
Kalorier 17 kcal
- 1 stk. blomkål
- 4 stk. søde kartofter
- 10 blade grønkål
- 3-4 håndfulde cashewnødder eller mandler
- 3 dl vand
- 1 spsk. kokosolie eller olivenolie
- 1 tsk. bouillon
- ½ tsk. muskatnød
- salt og peber
Skyl og snit blomkålen til små buketter. Kog blomkålen i kort tid - ca 10 min.
Skræl og skær søde kartoflerne i både og kog dem ganske lidt.
Bland blomkålen sammen med søde kartoflerne og nøddecremen. Pynt med grønkålschips på toppen.
Grønkålschips
Vask og riv grønkålen i mellemstore stykker.
Hæld olie, tamari og krydderier hen over. Vend det hele i skålen.
Læg grønkålsstykkerne på bagepapir på risten i ovnen - bages ved 225 grader i ca. 10-15 min. Bruges til pynt på blomkålsretten.
Kalorier: 17kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 10mgKalium: 43mgFiber: 1gSukker: 1gA-vitamin: 783REC-vitamin: 6mgCalcium: 12mgJern: 1mg