Mette rugbrød
Dejligt frisk hjemmebagt glutenfrit rugbrød
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Ret Frokost, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal 10
Kalorier 344 kcal
- 4-6 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. urtesalt
- 200 g glutenfri havregryn
- 200 g boghvedekerner iblødsættes
- 100 g solsikkekerner
- 50-100 g græskarkerner
- 50-100 g rå kakaopulver
- 30-50 g hvedegræs pulver
- 400 g glutenfri havremel
Sæt boghvedekernerne i blød et par timer
Loppefrøskaller piskes i ca. 1 liter vand og skal stå i ca. 15 minutter
Imens blandes alle øvrige ingredienser sammen undtaget glutenfri havremel
Bland det hele sammen og tilsæt til sidst glutenfri havremel
Når dejen er fast, men stadig lind, kommes den i rugbrødsform
Rugbrødet bages ved 160 grader i 1 1/2-2 timer
Kalorier: 344kcalKulhydrater: 49gProtein: 14gFedt: 13gMættet fedt: 2gTrans Fat: 1gNatrium: 52mgKalium: 452mgFiber: 8gSukker: 1gA-vitamin: 287REC-vitamin: 1mgCalcium: 47mgJern: 4mg