Go Back
+ servings

Mette rugbrød

Dejligt frisk hjemmebagt glutenfrit rugbrød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 1 time 55 minutter
Ret Frokost, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal 10
Kalorier 344 kcal

Ingredienser
  

  • 4-6 spsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. urtesalt
  • 200 g glutenfri havregryn
  • 200 g boghvedekerner iblødsættes
  • 100 g solsikkekerner
  • 50-100 g græskarkerner
  • 50-100 g rå kakaopulver
  • 30-50 g hvedegræs pulver
  • 400 g glutenfri havremel

Sådan gør du
 

  • Sæt boghvedekernerne i blød et par timer
  • Loppefrøskaller piskes i ca. 1 liter vand og skal stå i ca. 15 minutter
  • Imens blandes alle øvrige ingredienser sammen undtaget glutenfri havremel
  • Bland det hele sammen og tilsæt til sidst glutenfri havremel
  • Når dejen er fast, men stadig lind, kommes den i rugbrødsform
  • Rugbrødet bages ved 160 grader i 1 1/2-2 timer

NÆRINGSINDHOLD

Kalorier: 344kcalKulhydrater: 49gProtein: 14gFedt: 13gMættet fedt: 2gTrans Fat: 1gNatrium: 52mgKalium: 452mgFiber: 8gSukker: 1gA-vitamin: 287REC-vitamin: 1mgCalcium: 47mgJern: 4mg
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os hvordan den smagte